Održana 12. tematska sjednica Dječjih foruma, 4. srpnja


Održana 12. tematska sjednica Dječjih foruma, 4. srpnja


U utorak, 4.07., u Hrvatskom saboru je održana 12. tematska sjednica Dječjih foruma sa saborskim zastupnicima. Djeca su pred saborskim zastupnicima izlagala predavanja o različitim temama: „Jesu li odrasli uvijek djeci dobar primjer“, „Hrabra djeca za sretnu Hrvatsku“, „Prvi prijatelj“, „Dijete i sigurnost“, „Slobodne aktivnosti djece danas“, „Škola kakvu želimo“, „Sudjelovanje u izradi Strategije o dječjoj participaciji u EU“, „Ne dvoji nego smeće odvoji“, „Skrivanje različitosti“, „Djecu u Slatini su zaboravili?“, „Zdravlje“, „Pravo na zdravu prehranu“.

Sjednicu je vodila i moderirala predsjednica Odbora za obitelj, mlade i sport gospođa Nada Turina Đurić, koja je ukazala na važnost Susreta djece sa zastupnicima. Zastupnica u Hrvatskom saboru, gospođa Vesna Bedeković, je pozdravila prisutne u ime predsjednika Hrvatskog sabora, gospodina Gordana Jandrokovića. Dopredsjednica  Saveza društava Naša djeca, Sanja Škorić zahvalila je Odboru za obitelj, mlade i sport na organizaciji susreta sa zastupnicima, istaknuvši kako je Dječji forum u organizaciji Saveza društava Naša djeca Hrvatske  nastao kao projekt putem kojeg djeca uče o svojim pravima i obvezama, poštujući i promičući odredbe Konvencije UN-a o pravima djeteta te se provodi u Hrvatskoj od 1992. godine. Susretu su nazočili zastupnici, predstavnica Agencije za zaštitu osobnih podataka, začetnik Dječjih foruma, gospodin Emil Paravina, te državni dužnosnici iz tijela državne uprave, kao i predstavnici drugih institucija koje su uključene u projekt Saveza društava Naša djeca Hrvatske kao i pojedinci koji se bave dječjim pravima i ostvarivanjem prava djeteta. Djeci su se obratili i saborski zastupnici, Goran Aleksić, Davor Vlaović, Marija Puh, Željko Turk i dječja pravobraniteljica, Ivana Milas Klarić. Zaključci s ove sjednice na prijedlog i uz obećanje predsjednice Odbora za obitelj, mlade i sport, gospođe Nade Turina Đurić doći će do svih saborskih zastupnika.

 
12. tematska sjednica Dječjih foruma, Hrvatski sabor, 04.07.2017. 12. tematska sjednica Dječjih foruma, Hrvatski sabor, 04.07.2017. 12. tematska sjednica Dječjih foruma, Hrvatski sabor, 04.07.2017.
 
  Natrag