Održana radionica za djecu “Moraju li svi znati tko si?”, 1. veljače


Održana radionica za djecu "Moraju li svi znati tko si?", 1. veljače


U sklopu obilježavanja Europskog dana zaštite osobnih podataka, Agencija za zaštitu osobnih podataka održala je 1. veljače edukaciju namijenjenu učenicima i nastavnicima sedmih razreda IV. OŠ Bjelovar i V. OŠ Bjelovar.

Svrha edukacije bila je učenicima ukazati na važnost zaštite osobnih podataka odnosno dizanje njihove svijesti o važnosti zaštite osobnih podataka iz čega proizlazi svladavanje i primjena znanja koju prenose predavači, te ponašanje i briga o privatnosti kada djeca koriste internet i moderne tehnologije (brisanje lažnih prijatelja s društvenih mreža, objava fotografija isključivo ako im prijatelj/prijateljica to dozvoli, korištenje interneta i modernih tehnologija uz nadzor roditelja/staratelja i članova obitelji kao i nepoželjno korištenje primjerice Facebooka osoba mlađih od 13 godina).

Kako bi njihovo surfanje bilo što sigurnije, s posebnom pažnjom obrađene su teme:

- što su osobni podaci
- kako i gdje ih (ne)dijeliti
- gdje ih čekaju opasnosti u virtualnom životu
- zašto roditelji moraju znati koja mjesta na internetu koriste
- što učiniti u slučaju sumnje u opasnosti

Zahvaljujemo se tvrki Kraš d.d. koja je prepoznala važnost zaštite privatnosti djece i dala svoj doprinos u kampanji podizanja svijesti o važnosti zaštite osobnih podataka na način da je za djecu osigurala proizvode iz svog asortimana.

 
 
  Natrag