Programsko-izvještajna Skupština Saveza društava Naša djeca Hrvatske , 22. travnja, Zagreb


Programsko-izvještajna Skupština Saveza društava Naša djeca Hrvatske, 22. travnja, Zagreb


Na tematskoj i programsko-izvještajnoj Skupštini Saveza društava Naša djeca Hrvatske održanoj 22. travnja u Zagrebu sudjelovala je predstavnica Agencije s  izlaganjem o zaštiti osobnih podataka djece i maloljetnika.
Glavna tema Skupštine bila je „Pravo djeteta na privatnost kao temeljno pravo“ budući da je riječ o važnoj i sveprisutnoj pojavi u današnjem digitalnom društvu, a djeca su više nego ikada izložena opasnostima zlouporabe njihovih podataka.
Svim sudionicima podijeljene su brošure „Privatnost djece i mladih u svijetu modernih tehnologija“ i letak „Privatnost-zaštita osobnih podataka građana“, a po završetku prezentacije prikazana je scena iz filma „Tko se to šali s mojim podacima?“ u kojem je obrađena tematika elektroničkog nasilja.
Na skupštini je bilo prisutno 70-ak članova društava naša djeca iz cijele Hrvatske koji su potaknuti na aktualizaciju ove teme kroz aktivnosti i rad osnovnih Društava Naša djeca, Dječjih foruma i Dječjih vijeća.
Sudionici su istaknuli važnost preventivog djelovanja i suradnje između institucija, a sve u svrhu ostvarenja ciljeva nacionalne kampanje zaštite osobnih podataka djece i senzibiliziranja djece i odraslih za problem narušavanja privatnosti i zlouporabe osobnih podataka djece.
Agencija će nastaviti njegovati i jačati suradnju sa Savezom društava Naša djeca Hrvatske te će tako u drugom dijelu 2017. godine kao i u 2018. godini organizirati edukacije u školama na temu važnosti zaštite osobnih podataka i privatnosti djece i mladih.

 
Programsko-izvještajna Skupština Saveza društava Naša djeca Hrvatske, 22. travnja, Zagreb Programsko-izvještajna Skupština Saveza društava Naša djeca Hrvatske, 22. travnja, Zagreb Programsko-izvještajna Skupština Saveza društava Naša djeca Hrvatske, 22. travnja, Zagreb Programsko-izvještajna Skupština Saveza društava Naša djeca Hrvatske, 22. travnja, Zagreb
 
  Natrag