Povjerenica za informiranje


Povjerenica za informiranje


Hrvatski sabor na sjednici održanoj dana 25. listopada 2013. godine izabrao je dr.sc. Anamariju Musa za Povjerenicu za informiranje. Oduka o izboru objavljena je u "Narodnim novinama" , broj 131, dana 30.10.2013. godine.

Prema odredbi članka 39. Zakona o pravu na pristup informacijama ("Narodne novine", broj 25/13) Povjerenik za informiranje ima Ured kao stručnu službu. S obzirom da je u tijeku ustrojavanje Ureda povjerenice, obavještavamo da može doći do zastoja u redovnom radu. Također, do uspostavljanja mrežne stranice Povjerenice za informiranje upućujemo na stranicu Agencije za zaštitu osobnih podataka, rubriku Pravo na pristup informacijama.

Sve žalbe i ostali podnesci iz područja Zakona o pravu na pristup informacijama mogu se slati na adresu Agencije za zaštitu osobnih podataka, Martićeva 14, 10000 Zagreb, za Povjerenicu za informiranje. Svi upit i dalje se mogu slati putem web obrasca koji je dostupan na http://www.azop.hr/page.aspx?PageID=93 ili poslati elektroničkom poštom na e-mail adresu ppi@azop.hr.

O svim ostalim aktivnostima oko ustroja i kontakt podataka Povjerenice i Ureda ćemo Vas pravovremeno izvijestiti.

 
 
  Natrag