Europski nadzornik za zaštitu osobnih podataka - izvješće o radu za 2015.


Europski nadzornik za zaštitu osobnih podataka - izvješće o radu za 2015.


Europski nadzornik za zaštitu podataka (EDPS) nezavisno je nadzorno tijelo nadležno za nadzor nad obradom osobnih podataka koju provode institucije i tijela EU-a, savjetovanje u vezi s politikama i zakonodavstvom koji utječu na privatnost te suradnju sa sličnim tijelima radi jamčenja dosljedne zaštite podataka.

EDPS je objavio izvješće o svom radu za 2015. U protekloj godini, zajedno s nacionalnim nadzornim tijelima država članica s kojima surađuje u radu Radne skupine iz članku 29. Direktive 95/46/EZ, Europski nadzornik za zaštitu osobnih podataka sudjelovao je u donošenju novog EU zakonodavnog paketa zaštite osobnih podataka. Također, pokrenuo je nekoliko novih inicijativa u zaštiti osobnih podataka te je u suradnji s Radnom skupinom iz članka 29. Direktive 95/46/EZ analizirao posljedice presude Suda Europske unije vezano na ukinutu „Odluku o Sigurnoj luci“ (eng. safe Harbour).

Link na objavljeno godišnje izvješće za 2015. Europskog nadzornika za zaštitu osobnih podataka (EDPS):
https://secure.edps.europa.eu/EDPSWEB/webdav/site/mySite/shared/Documents/EDPS/Publications/Annualreport/2015/EDPS_Annual_Report_2015_Web_EN.pdf

 
  Natrag