Poziv na svečanu premijeru filma “Tko se to šali s mojim podacima?”


Poziv na svečanu premijeru filma “Tko se to šali s mojim podacima?”


 

Poštovani,

pozivamo Vas na svečanu premijeru filma „Tko se to šali s mojim podacima?“ koja će se održati 3. veljače s početkom u 11.00 sati u kinu Europa. Svečani program pod pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog sabora gospodina Bože Petrova jedno je od događanja organiziranih u sklopu obilježavanja Europskog dana zaštite osobnih podataka.
                        
Budući da smo prepoznali važnost umjetnosti u procesu edukacije, Agencija je u suradnji s Ravnateljstvom policije, Akademijom dramske umjetnosti iz Zagreba i Gradskim kazalištem Komedija pokrenula projekt snimanja namjenskog edukativnog filma. Nekomercijalni film u trajanju od 30 minuta snimljen je na temu zaštite osobnih podataka, a u istom su obrađeni najaktualniji slučajevi koje je rješavala Agencija. To su primjerice lažno sklapanje pretplatničkih ugovora-krađa identiteta, nedozvoljena uporaba osobnih podataka o zdravlju, neadekvatna zaštita osobnih podataka i neovlašteno disponiranje osobnim podacima, lažni profili na društvenim mrežama, obrada osobnih podataka u svrhe marketinga te zloupotreba osobnih podataka djece na internetu. Na spomenutim slučajevima je u okviru postojećih zakonskih mehanizama postupala i Policija budući da se radi o kaznenim djelima nedozvoljene upotrebe osobnih podataka.

Svečani program kojeg podržava stručna Služba zaštite autorskih muzičkih prava (ZAMP) Hrvatskog društva skladatelja (HDS) trajat će 70 minuta a u istom će sudjelovati brojni poznati umjetnici. Poseban doprinos u kampanji dizanja svijesti kao promicateljica prava na privatnost pružit će umjetnica Ana Rucner koja će svojim djelovanjem u javnom prostoru kroz glazbu dati svoj glas za važnost zaštite osobnih podataka i poštivanje prava na privatnost koje je jedno od temeljnih ljudskih prava i sloboda. Molimo da svoj dolazak potvrdite na e-mail: prijava.europskidan@azop.hr

Pridružite nam se u kampanji promicanja prava na privatnost!

Radujemo se Vašem dolasku!

 
  Natrag