Povreda privatnosti od strane medija

Povreda privatnosti od strane medija

Povreda privatnosti od strane radio postaje

21. 01. 2015

Agencija je zaprimila zahtjev za zaštitu prava u kojem podnositeljica zahtjeva navodi da je zaprimila poziv na radnom mjestu od radio postaje, te bez ikakvog upozorenja da se razgovor snima ili da će naknadno biti korišten za puštanje u radijski eter odbila odgovoriti na pitanje koje joj je bilo upućeno vezano uz radno mjesto na kojem radi. Međutim, nekoliko dana se snimka njenog odgovora koristila na način da je puštana u eter zbog koje je između ostalog imala neugodnosti na radnom mjestu.

U provedenom postupku utvrđeno je da podnositeljica zahtjeva nije dala privolu radio postaji da obrađuje njezine osobne podatke, a niti je prije snimanja razgovora bila upoznata da će snimka odgovora biti javno objavljena. Objavljivanjem snimke razgovora podnositeljice zahtjeva emitiranjem u eter radio programa bez prethodnog upozorenja da se razgovor snima i bez pribavljanja njezine privole došlo je do povrede prava na zaštitu osobnih podataka.

Opširnije

Povreda privatnosti od strane internetskog portala

18. 12. 2014

Agencija je zaprimila zahtjev za zaštitu prava u kojem podnositelj zahtjeva navodi kako je na internetskom portalu uz članak objavljena njegova fotografija iako on nije ta osoba o kojoj se u članku piše. Naime, došlo je do zabune zbog toga što osoba koja se nalazi na fotografiji ima isto ime i prezime kao podnositelj zahtjeva.
Utvrđeno je da je zahtjev podnositelja osnovan te da je javnom objavom njegove fotografije na internetskom portalu došlo do povrede prava na zaštitu osobnih podataka.

Opširnije