Nezakonita objava osobnih podataka

Nezakonita objava osobnih podataka

Nezakonita objava osobnih podataka na internetskoj stranici škole

11. 08. 2016

Agencija je zaprimila zahtjev za zaštitu prava u kojem podnositeljica zahtjeva navodi da su na internetskoj stranici škole M. u kojoj je zaposlena objavljeni njezini osobni podaci.
U svom zahtjevu podnositeljica navodi kako je u školi M. zaposlena na radnom mjestu tajnice te kako je trenutno suspendirana pod optužbom krivotvorenja službenog dokumenta.

Opširnije

Javna objava osobne fotografije zaposlenika na info pultu poslovne zgrade

26. 10. 2015

Agencija je zaprimila zahtjev za zaštitu prava vezano uz objavu osobne fotografije zaposlenice na info pultu poslovne zgrade u svrhu kontrole njezinog ulaska u poslovne prostorije.
Postupajući po zahtjevu za zaštitu prava, Agencija je utvrdila da je poslodavac dao na korištenje fotografiju zaposlenice društvu K. s. d.o.o. bez zakonite svrhe i pravnog temelja.
Nadalje, utvrđeno je kako je društvo K. s. d. o. o. neovlašteno koristilo fotografiju podnositeljice zahtjeva koja se nalazila na info pultu poslovne zgrade.
 

Opširnije

Objava osobnih podataka u sudskoj presudi

6. 10. 2015

Agencija je zaprimila zahtjev za zaštitu prava u kojem podnositelj zahtjeva navodi  kako je dobio odluku Prekršajnog suda u kojoj su navedeni njegovi osobni podaci: adresa stanovanja, OIB, obiteljski status, naziv društva u kojem radi i prosječna mjesečna plaća koju prima. Podnositelj u svom zahtjevu ističe kako su isti podaci navedeni i za drugog okrivljenika, te da je presuda dostavljena na njegovu adresu i na adresu drugog okrivljenika.

Opširnije