Leonardo da Vinci 2012


Leonardo da Vinci 2012


U sklopu Programa za cjeloživotno učenje (Lifelong Learning Programme) Leonardo da Vinci 2012. godine Agencija je zajedno s državama partnerima Bugarskom, Češkom i Poljskom prijavila projekt "Raising awareness of the data protection issues among the employees working in the EU" ("Jačanje svijesti o zaštiti osobnih podataka radnika zaposlenih u EU") koji je zatim i odobren od strane EU-a.

Temeljni cilj ovog projekta je izraditi edukativne materijale za fizičke osobe koje se namjeravaju zaposliti u jednoj od zemlja koje sudjeluju u projektu. Iskustva svih zemalja koje sudjeluju u projektu upućuju na nedostatak informiranosti o zaštiti osobnih podataka u određenim segmentima svakodnevnog života, stoga je od iznimne važnosti poduzeti sve potrebne aktivnosti s ciljem širenja znanja o zaštiti osobnih podataka i privatnosti namjenjenoj različitim grupama korisnika.

U periodu od godinu dana održani su sastanci radne skupine u zemljama sudionicama projekta tijekom kojih je dovršen priručnik pod nazivom "Privacy protection in the workplace – Guide for employees". Priručnik je organiziran po poglavljima u obliku pitanja-odgovora s korisnim savjetima. Projekt je završio u lipnju 2014. godine radionicom u Gdanjsku, Poljska, gdje je materijal bio i službeno predstavljen. Zemlje partneri prevest će gotovi priručnik na svoje nacionalne jezike i štampati u nakladi po vlastitom izboru.

  Preuzmite dokumente:
 
 
  Natrag