HR | EN

logo
header pozadina-min

Vodič za ostvarivanje prava pristupa

Osobe čiji se osobni podaci prikupljaju, čuvaju ili na drugi način obrađuju unutar druge generacije schengenskog informacijskog sustava ( ‘SIS II’) imaju pravo pristupa, ispravka netočnih podataka i brisanja bespravno spremljenih podataka. Ovaj vodič opisuje načine ostvarivanja spomenutih prava. 

Korisni linkovi:

https://www.mup.hr/ministarstvo/dokumenti/zastita-osobnih-podataka

http://www.mvep.hr/hr/konzularne-informacije/vize/pregled-viznog-sustava0/

G

Vodič za nadležna tijela prilikom uzimanja otisaka prstiju za Eurodac "Pravo na informacije"

Preuzmite Vodič pravo na informacije

Eurodac SCG (Supervision Coordination Group), radna skupina unutar Europskog nadzornika za zaštitu podataka (European Data Protection Supervisor — EDPS), zajedno sa Agencijom Europske unije za temeljna prava (FRA) izradila je vodič za nadležna tijela prilikom uzimanja otisaka prstiju za Eurodac pod nazivom Pravo na informacije.

Predmetni vodič dostupan je na hrvatskom jeziku, kao i na drugim jezicima država članica Europske unije, (na poveznici https://edps.europa.eu/data-protection/european-it-systems/eurodac_en), a namijenjen je pružanju pomoći službenicima i nadležnim tijelima da na razumljiv i pristupačan način obavijeste podnositelje zahtjeva za azil i migrante o obradi njihovih osobnih podataka (otisaka prstiju) u Eurodacu.

X
Skip to content