HR | EN

logo
header pozadina-min

Godišnje izvješće EDPB-a – AZOP na 9. mjestu po ukupnom iznosu izrečenih kazni u 2023. godini

Europski odbor za zaštitu podataka objavio je Godišnje izvješće u kojemu je sadržan pregled aktivnosti Odbora tijekom 2023. godine.

Iz Godišnjeg izvješća vidljiv je napredak Agencije za zaštitu osobnih podataka, a posebno u odnosu na upravne novčane kazne. Naime, Agencija je u prethodnoj godini izrekla 28 upravnih novčanih kazni u ukupnom iznosu od 8.266.350,00 eura, čime je dospjela na 9. mjesto u Europskoj uniji po ukupnom iznosu izrečenih upravnih novčanih kazni u 2023. godini.

Podsjećamo, prošle godine izrečene su i dvije najviše kazne agencijama za naplatu potraživanja u iznosu od 5,47 i 2,26 milijuna eura koje su svojim iznosima značajno odskočile od dosadašnjih.

Godišnje izvješće dostupno je na linku: https://www.edpb.europa.eu/our-work-tools/our-documents/annual-report/edpb-annual-report-2023_en

A

Povezano

Agencija pokreće nadzorno postupanje nad HZZO

Agencija pokreće nadzorno postupanje nad HZZO

Agencija za zaštitu osobnih podataka temeljem napisa iz medija pokrenut će žurno nadzorno postupanje nad Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje zbog mogućeg kibernetičkog napada. Ovim putem upozoravamo građane da e-poruke koje zaprime od "Hrvatskog zavoda za...

X
Skip to content