HR | EN

logo
header pozadina-min

Predstavnici Agencije na konferenciji u organizaciji Digitalnog saveza EU-LAC

1.listopada 2024.

Predstavnici Agencije za zaštitu osobnih podataka sudjelovali su na konferenciji u organizaciji EU-LAC Digitalnog saveza na temu političkog dijaloga na visokoj razini EU-LAC o upravljanju podacima, održanoj u Montevideu, Urugvaj, 30. rujna i 1. listopada 2024. Konferencija je okupila vladine dužnosnike, predstavnike privatnog sektora, civilnog društva i akademske zajednice iz Latinske Amerike, Kariba i Europske unije.

Dijalog se fokusirao na teme reguliranja upravljanja osobnim podacima, ulozi tijela za zaštitu podataka i interakciji s drugim tijelima za zaštitu podataka u području primjene GDPR-a, međunarodnom prijenosu podataka te odnosu između umjetne inteligencije i osobnih podataka. Zemlje u regiji LAC i EU podijelile su svoja iskustva, ističući izazove i očekivanja te će surađivati kako bi došli do zajedničkih zaključaka i formulirali specifične i izvedive mogućnosti suradnje između EU i LAC-a.

Digitalni savez EU-LAC, u skladu sa Zajedničkom deklaracijom o digitalnom savezu iz 2023., koju je usvojilo 20 šefova vlada i država iz Latinske Amerike i Kariba, Europske unije i njezinih 27 država članica, je dobrovoljno partnerstvo temeljeno na zajedničkim vrijednostima i zajedničke vizije o digitalnoj transformaciji koja je usmjerena na čovjeka i nastoji da se smanje izazovi koje donosi digitalizacija.

Voditelj Službe za pravno savjetovanje, suradnju i projekte u Agenciji za zaštitu osobnih podataka Marko Trošelj sudjelovao je i na panelu na temu: Neovisna tijela za zaštitu podataka, važnost regionalnih i međunarodnih inicijativa za stvaranje područja suradnje.

 

A

Povezano

Obavijest o održavanju intervjua – viši savjetnik (RM 37)

Obavijest o održavanju intervjua – viši savjetnik (RM 37)

3. listopada 2024.  Intervju s kandidatima koji ispunjavaju formalne uvjete iz Oglasa za prijem u državnu službu na određeno vrijeme, za radno mjesto u Sektoru za EU, međunarodnu suradnju i pravne poslove, Službi za pravno savjetovanje, suradnju i projekte Viši...

Edukativne aktivnosti u listopadu

Edukativne aktivnosti u listopadu

Agencija za zaštitu osobnih podataka organizira niz besplatnih edukativnih aktivnosti tijekom cijelog listopada koje će se održati povodom obilježavanja Europskog mjeseca kibernetičke sigurnosti. Cilj edukacija je podizanje svijesti o zaštiti osobnih podataka i...

X
Skip to content