HR | EN

logo
header pozadina-min

Održan webinar „Opća uredba o zaštiti podataka i djelatnost privatne zaštite“

Agenciji za zaštitu osobnih podataka iskazana je potreba da se pravnim osobama i obrtima u provođenju poslova privatne zaštite i sigurnosti pruži potpora prilikom usklađivanja s odredbama Opće uredbe i tumačenja pojedinih stavki Zakona o provedbi Opće uredbe. Stoga, kako bi olakšali usklađivanje njihova poslovanja, u četvrtak 12. studenog, predstavnici Agencije održali su izlaganja na temu provedbe Zakona o provedbi opće uredbe o zaštiti podataka u praksi te odgovorili na mnoga pitanja i nedoumice.

Na samom početku webinara koji je organizirao Hrvatski ceh zaštitara uz potporu Agencije za zaštitu osobnih podataka i medijsku podršku časopisa Zaštita, sudionicima se obratio ravnatelj Agencije za zaštitu osobnih podataka Zdravko Vukić koji je pozdravio sudionike te izrazio zadovoljstvo visokim odazivom na webinar. „U vrijeme pandemije želimo i dalje pomagati poduzetnicima da shvate kako je ulaganje u zaštitu osobnih podataka i informacijsku sigurnost, ulaganje koje će se isplatiti. Drago mi je da poduzetnici to i prepoznaju, što dokazuje i velika zainteresiranost za naše edukacije i savjetovanja.“, rekao je Zdravko Vukić.

Webinar je namijenjen isključivo voditeljima i izvršiteljima obrade u zaštitarskoj djelatnosti te je sukladno tome program prilagođen specifičnim potrebama i nedoumicama s kojima se isti susreću u svom svakodnevnom radu, a vezano za usklađivanje s odredbama Opće uredbe o zaštiti podataka i Zakonom o provedbi Opće uredbe.

Sudionici savjetovanja imali su priliku upoznati se sa zakonodavnim okvirom iz područja zaštite osobnih podataka, a fokus savjetovanja bio je usmjeren na određene specifičnosti iz područja zaštite osobnih podataka, a koje se izravno tiču primjene Zakona o privatnoj zaštiti. Pritom, kroz konkretne primjere razjašnjene su i određene nejasnoće vezane za zaštitu osobnih podataka koje se pojavljuju u praksi tj. postupanju malih i srednjih poduzetnika koji obavljaju djelatnosti privatne zaštite.

A

Povezano

Poziv na testiranje – radno mjesto 24

Poziv na testiranje – radno mjesto 24

16. srpnja 2024. POZIV NA TESTIRANJE kandidatima čije su prijave pravodobne i potpune te koji ispunjavaju formalne uvjete iz javnog natječaja za prijam u državnu službu na neodređeno vrijeme u Agenciji za zaštitu osobnih podataka u Sektoru za nadzor, istrage i zaštitu...

Agencija pokreće nadzorno postupanje nad HZZO

Agencija pokreće nadzorno postupanje nad HZZO

Agencija za zaštitu osobnih podataka temeljem napisa iz medija pokrenut će žurno nadzorno postupanje nad Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje zbog mogućeg kibernetičkog napada. Ovim putem upozoravamo građane da e-poruke koje zaprime od "Hrvatskog zavoda za...

X
Skip to content