HR | EN

logo
header pozadina-min

T4DATA-Edukacije za službenike za zaštitu podataka

Agencija za zaštitu osobnih podataka zajedno sa partnerima iz pet europskih zemalja sudjeluje u provedbi međunarodnog projekta T4DATA – Trening za nacionalna nadzorna tijela  i službenike za zaštitu podataka. Jedna od značajki u samoj provedbi projekta je organiziranje stručnih edukacija o praktičnoj implementaciji odredbi Opće uredbe o zaštiti podataka (GDPR), čiji je cilj pružiti potporu budućim i sadašnjim službenicima za zaštitu podataka u tijelima državne uprave, drugim državnim tijelima, tijelima jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave i pravnim osobama koje imaju javne ovlasti u Republici Hrvatskoj.

Opća uredba o zaštiti podataka posebno naglašava važnost službenika za zaštitu podataka te određuje njegovo imenovanje na temelju profesionalnih kvaliteta, posebno stručnog znanja o pravu i praksama u području zaštite podataka. Stoga, Agencija želi ponuditi dodatnu obuku i pomoć za službenike u cilju postizanja dostatne razine znanja i sposobnosti u izvršavanju njihovih zadaća.

Stručnim edukacijama, koje su održane u Puli, Splitu, Vukovaru i Zagrebu, prisustvovali su službenici za zaštitu podataka zaposleni u tijelima državne uprave i drugim državnim tijelima, tijelima jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave i pravnim osobama koje imaju javne ovlasti.

Pozivi za sudjelovanje na besplatnim edukacijama upućeni su službenicima za zaštitu podataka prema obavijesti o imenovanju službenika za zaštitu podataka priopćene Agenciji kao nadzornom tijelu sukladno odredbama čl. 37. Opće uredbe o zaštiti podataka.

A

Povezano

Poziv na testiranje – radno mjesto 24

Poziv na testiranje – radno mjesto 24

16. srpnja 2024. POZIV NA TESTIRANJE kandidatima čije su prijave pravodobne i potpune te koji ispunjavaju formalne uvjete iz javnog natječaja za prijam u državnu službu na neodređeno vrijeme u Agenciji za zaštitu osobnih podataka u Sektoru za nadzor, istrage i zaštitu...

Agencija pokreće nadzorno postupanje nad HZZO

Agencija pokreće nadzorno postupanje nad HZZO

Agencija za zaštitu osobnih podataka temeljem napisa iz medija pokrenut će žurno nadzorno postupanje nad Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje zbog mogućeg kibernetičkog napada. Ovim putem upozoravamo građane da e-poruke koje zaprime od "Hrvatskog zavoda za...

X
Skip to content