HR | EN

logo
header pozadina-min

Prijave za online edukaciju “Zaštita osobnih podataka u obrazovnom sektoru- uloga i obveze službenika za zaštitu podataka”

DPO i GDPR u obrazovnom sektoru

Zaštita osobnih podataka u obrazovnom sektoru- uloga i obveze službenika za zaštitu podataka

Link za sudjelovanje na edukaciji:

https://us02web.zoom.us/j/84690978550?pwd=SUp3a01xZE1mbEJzdFZBcnU2SGMwQT09

Meeting ID: 846 9097 8550
Passcode: 292229

Pozivamo sve službenike za zaštitu podatka iz obrazovnog sektora na besplatnu online edukaciju “Zaštita osobnih podataka u obrazovnom sektoru- uloga i obveze službenika za zaštitu podataka” koju organizira Agencija za zaštitu osobnih podataka 16. lipnja 2021. godine s početkom u 10:00 sati. Tijekom svakodnevnog rada te prilikom održavanja online edukacija namijenjenih službenicima za zaštitu podataka iz javnog sektora, službenici Agencije primijetili su da i dalje postoje mnogobrojne nejasnoće vezane za primjenu Opće uredbe o zaštiti podataka upravo u ovom sektoru. Službenici za zaštitu podataka iz sektora obrazovanja i dalje se suočavaju s problemima tijekom određivanja pravnih temelja za obradu osobnih podataka, pa tako veliki broj voditelja obrade i službenika za zaštitu podataka i dalje smatra da je obrada zakonita jedino uz privolu pojedinca. Edukacija voditelja, izvršitelja obrade i službenika za zaštitu podataka iz obrazovnog sektora od iznimne je važnosti, osobito kad uzmemo u obzir da sukladno Općoj uredbi o zaštiti podataka, djeca uživaju posebnu zaštitu u pogledu obrade njihovih osobnih podataka budući da su manje svjesna rizika, posljedica te svojih prava u vezi s obradom osobnih podataka. Upravo iz navedenih razloga, ova radionica namijenjena je i prilagođena njihovim specifičnim potrebama i izazovima s kojima se susreću u svakodnevnom radu, a kad govorimo o zaštiti osobnih podataka djece, zaposlenika i roditelja.

Prijavite se na edukaciju, upoznajte se sa svojim obvezama i saznajte odgovore na pitanja: tko je voditelj, a tko izvršitelj obrade, da li je za svaku obradu osobnih podataka potrebna privola, što je pravni temelj, što je legitimni interes, smiju li se fotografirati djeca na školskim priredbama i smiju li se te fotografije javno objavljivati, što se podrazumijeva pod pojmovima tehničkih i organizacijskih mjera, koje interne akte je potrebno izraditi kako bi se dokazala usklađenost s Općom uredbom, smiju li se i kome prosljeđivati osobni podaci djece i mnoge druge. Svoja pitanja možete postaviti unaprijed putem registracijskog obrasca ili tijekom edukacije.

Svi zainteresirani službenici iz obrazovnog sektora koji se registriraju putem online registracijskog obrasca dostupnog na https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/dpo-obrazovnisektor zaprimit će dan prije edukacije poveznicu i upute za sudjelovanje na online edukaciji.

PROGRAM EDUKACIJE:

10:00 – 10:45 Prikaz Opće uredbe o zaštiti podataka
10:45 – 11:15 Radno mjesto službenika za zaštitu  podataka
11:15 – 11:30 Uloga i odgovornost voditelja i izvršitelja obrade
11:30 – 12:00 Pauza
12:00 – 12:20 Prava ispitanika i rješavanje povreda
12:20 – 12:50 Interni akti
12:50 – 13:30 Procjena rizika i provođenje procjene učinka na zaštitu podataka
13:30 – 14:00 Suradnja s nadzornim tijelom

 

A

Povezano

Poziv na testiranje – radno mjesto 24

Poziv na testiranje – radno mjesto 24

16. srpnja 2024. POZIV NA TESTIRANJE kandidatima čije su prijave pravodobne i potpune te koji ispunjavaju formalne uvjete iz javnog natječaja za prijam u državnu službu na neodređeno vrijeme u Agenciji za zaštitu osobnih podataka u Sektoru za nadzor, istrage i zaštitu...

Agencija pokreće nadzorno postupanje nad HZZO

Agencija pokreće nadzorno postupanje nad HZZO

Agencija za zaštitu osobnih podataka temeljem napisa iz medija pokrenut će žurno nadzorno postupanje nad Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje zbog mogućeg kibernetičkog napada. Ovim putem upozoravamo građane da e-poruke koje zaprime od "Hrvatskog zavoda za...

X
Skip to content