HR | EN

logo
header pozadina-min

Suradnja AZOP-a s nadzornim tijelima za zaštitu podataka Gruzije i Turske

Suradnja AZOP-a s nadzornim tijelima za zaštitu podataka Gruzije i Turske

Ravnatelj Agencije za zaštitu osobnih podataka Zdravko Vukić sa suradnicima u Cavtatu, tijekom održavanja 30. konferencije europskih nadzornih tijela za zaštitu podataka, održao je radne sastanke na temu suradnje s predstavnicima nadzornih tijela za zaštitu podataka Gruzije i Turske.

Tako su čelnici Agencije za zaštitu osobnih podataka, Zdravko Vukić i Agencije za zaštitu podataka Gruzije, Lela Janashvili, 18. svibnja 2022. godine potpisali Memorandum o suradnji, s ciljem promicanja europskih standarda u području zaštite osobnih podataka. Hrvatsko i gruzijsko nadzorno tijelo provodit će zajedničke aktivnosti poput kampanja za podizanje svijesti, studijskih posjeta, međusobno razmjenjivati znanja i iskustva, ali i stručnjake koji će se usavršavati u pojedinim sektorima.

Također, na radnom sastanku održanom 20. svibnja 2022. godine s predstavnicima turske Agencije za zaštitu podataka (Kişisel Verileri Koruma Kurumu – KVKK), bilo je riječi o mogućnostima buduće suradnje između hrvatskog i turskog nadzornog tijela. Tom prilikom, predsjednik Faruk BİLİR pozvao je predstavnike AZOP-a na Svjetsku konferenciju nadzornih tijela za zaštitu osobnih podataka koja će se održati u listopadu 2022. godine u Istanbulu, a ujedno i izrazio želju da u budućnosti ova dva nadzorna tijela prodube i intenziviraju suradnju.

 

 

A

Povezano

Poziv na testiranje – radno mjesto 24

Poziv na testiranje – radno mjesto 24

16. srpnja 2024. POZIV NA TESTIRANJE kandidatima čije su prijave pravodobne i potpune te koji ispunjavaju formalne uvjete iz javnog natječaja za prijam u državnu službu na neodređeno vrijeme u Agenciji za zaštitu osobnih podataka u Sektoru za nadzor, istrage i zaštitu...

Agencija pokreće nadzorno postupanje nad HZZO

Agencija pokreće nadzorno postupanje nad HZZO

Agencija za zaštitu osobnih podataka temeljem napisa iz medija pokrenut će žurno nadzorno postupanje nad Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje zbog mogućeg kibernetičkog napada. Ovim putem upozoravamo građane da e-poruke koje zaprime od "Hrvatskog zavoda za...

X
Skip to content