HR | EN

logo
header pozadina-min

Turska delegacija u studijskom posjetu Agenciji za zaštitu osobnih podataka

U okviru EU projekta “Technical Assistance for Strengthening the Audit Capacity and Improving Inter-Agency Data Sharing within the Scope of Reducing the Informal Economy Project”, Ministarstvo vanjskih i europskih poslova  Republike Hrvatske-Služba za prijenos znanja organiziralo je studijski posjet turske delegacije Hrvatskoj na temu e-trgovine. Tako su predstavnici Turske uprave prihoda (TRA) pri Ministarstvu trezora i financija Republike Turske i konzultantske tvrtke PwC Turkey, koja administrira projekt, u petak, 14. listopada posjetili Agenciju za zaštitu osobnih podataka.

Bila je to prilika da ravnatelj Zdravko Vukić i zamjenik ravnatelja Igor Vulje izraze zadovoljstvo što je Agencija za zaštitu osobnih podataka dio programa ove studijske posjete te da stručnjaci Agencije tursku delegaciju upoznaju s odredbama Opće uredbe o zaštiti podataka i zakonodavnim okvirom za zaštitu osobnih podataka s fokusom na e-trgovinu. Koje su pravne osnove za obradu osobnih podataka korisnika e-trgovine i zakonske obveze pružatelja usluga, koje tehničke i organizacijske mjere je potrebno provesti kako bi se osigurala odgovarajuća sigurnost obrade osobnih podataka, ali i ciljano oglašavanje na društvenim mrežama bile su neke od uvodnih tema izlaganja.

Također, tom prilikom prezentirane su aktivnosti, rezultati i iskustva EU projekata koje je Agencija provodila tijekom prethodne četiri godine, s naglaskom na netom završena dva projekta u ukupnoj vrijednosti većoj od milijun eura – ARC (Kampanja podizanja razine svijesti o zaštiti podataka za male i srednje poduzetnike) i Twinning projekt „Pružanje potpore u implementaciji moderniziranog zakonodavnog okvira zaštite osobnih podataka“ u Republici Sjevernoj Makedoniji.

 

 

 

 

A

Povezano

Agencija pokreće nadzorno postupanje nad HZZO

Agencija pokreće nadzorno postupanje nad HZZO

Agencija za zaštitu osobnih podataka temeljem napisa iz medija pokrenut će žurno nadzorno postupanje nad Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje zbog mogućeg kibernetičkog napada. Ovim putem upozoravamo građane da e-poruke koje zaprime od "Hrvatskog zavoda za...

X
Skip to content