HR | EN

logo
header pozadina-min

49. plenarni sastanak EDPB-a – usvojeni dokumenti

Europski odbor za zaštitu podataka neovisno je europsko tijelo koje pridonosi dosljednoj primjeni pravila o zaštiti podataka diljem Europske unije i promiče suradnju među nadležnim tijelima EU-a za zaštitu podataka te je sastavljen od predstavnika nacionalnih tijela za zaštitu podataka i Europskog nadzornika za zaštitu podataka. Predstavnik Agencije u Europskom odboru za zaštitu podataka je g. Zdravko Vukić, ravnatelj Agencije.

Predstavnici Agencije aktivno sudjeluju na plenarnim sjednicama Europskog odbora za zaštitu osobnih podataka, kao i u radu svih stručnih podskupina.

Na 49. plenarnom sastanku Europskog odbora za zaštitu podataka, održanom 19. svibnja 2021., AZOP je sudjelovao u usvajanju sljedećih dokumenata:

  • Izjava o Aktu o upravljanju podacima (Data Governance Act) u okviru zakonodavnog razvoja
  • Pismo EDPB-a Europskoj komisiji o zaštiti osobnih podataka u AML-CFT zakonodavnim prijedlozima
  • Preporuke o pravnoj osnovi za pohranu podataka kreditnih kartica radi olakšavanja daljnjih internetskih transakcija
  • Mišljenje 18/2021 o nacrtu standardnih ugovornih klauzula koje je podnijelo nadzorno tijelo Litve (članak 28. stavak 8. GDPR-a)
  • Pismo za Access Now u vezi s postupkom identifikacije glavnog poslovnog nastana voditelja obrade prema GDPR-u
  • Mišljenje 16/2021 o nacrtu odluke nadzornog tijela Belgije u vezi s „EU Kodeksom ponašanja o zaštiti podataka za pružatelje usluga u Cloud-u“ podnesenim od Scope Europe
  • Mišljenje 17/2021 o nacrtu odluke nadzornog tijela Francuske u vezi s europskim kodeksom ponašanja podnesenim od strane pružatelja usluga infrastrukture u Cloud-u (CISPE)
  • Odgovor g. de Serpa Soaresu, zamjeniku glavnog tajnika Ujedinjenih naroda za pravne poslove i pravnom savjetniku Ujedinjenih naroda.

Navedene dokumente možete pronaći na web stranicama Europskog odbora za zaštitu podataka.

A

Povezano

Poziv na besplatne ARC2 webinare od lipnja do listopada

Poziv na besplatne ARC2 webinare od lipnja do listopada

Agencija za zaštitu osobnih podataka poziva sve obrtnike, mikro, male i srednje poduzetnike na besplatne online edukacije koje Agencija provodi u okviru EU ARC2 projekta s ciljem pružanje potpore u usklađivanju s Općom uredbom o zaštiti osobnih podataka. Iako je...

X
Skip to content