HR | EN

logo
header pozadina-min

Lažna nagradna igra na lažnoj Facebook stranici Arena Centar Zagreb

Tijekom mjeseca kolovoza ova Agencija je od strane građana zaprimila veći broj upita/predstavki u svezi prikupljanja i daljnje obrade njihovih osobnih podataka, točnije prikupljanje osobnih podataka i fotografija osobnih iskaznica, a u svrhu provođenja lažne nagradne igre putem lažne Facebook stranice Arena Centra Zagreb.

Mišljenja smo kako postoji sumnja u moguće počinjenje kaznenih djela iz članka 146. Kaznenog zakona “Nedozvoljene uporabe osobnih podataka“, kao i drugih kaznenih djela, za čije istraživanje i procesuiranje su nadležni Policija i Državno odvjetništvo, te stoga upućujemo  građane da u slučaju takvih događaja isto prvenstveno prijave nadležnoj Policijskoj postaji.

Agencija za zaštitu osobnih podataka kao mjerodavno tijelo u području nadzora nad zaštitom osobnih podataka preventivno savjetuje građane da je potreban pojačani oprez u bilo kakvom disponiranju sa osobnim podacima, osobito putem interneta. Mole se građani da postupaju sa osobitom pažnjom, odgovorno i kritički te da iste ne prosljeđuju nepoznatim kao i nedovoljno poznatim osobama čiji identitet nije moguće prethodno utvrditi.

A

Povezano

Poziv na testiranje – radno mjesto 24

Poziv na testiranje – radno mjesto 24

16. srpnja 2024. POZIV NA TESTIRANJE kandidatima čije su prijave pravodobne i potpune te koji ispunjavaju formalne uvjete iz javnog natječaja za prijam u državnu službu na neodređeno vrijeme u Agenciji za zaštitu osobnih podataka u Sektoru za nadzor, istrage i zaštitu...

Agencija pokreće nadzorno postupanje nad HZZO

Agencija pokreće nadzorno postupanje nad HZZO

Agencija za zaštitu osobnih podataka temeljem napisa iz medija pokrenut će žurno nadzorno postupanje nad Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje zbog mogućeg kibernetičkog napada. Ovim putem upozoravamo građane da e-poruke koje zaprime od "Hrvatskog zavoda za...

X
Skip to content