ARC projekt – održane online radionice za poduzetnike s područja Slavonije

Agencija za zaštitu osobnih podataka, u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom, nastavlja s ciklusom besplatnih online radionica „Kako uskladiti poslovanje s Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR)“. Priliku za sudjelovanjem na radionici, 12. i 13. studenog, imali su mikro, mali i srednji poduzetnici s područja Osječko-baranjske, odnosno Požeško-slavonske županije.

Interaktivne radionice, koje se osim predavanja na temu zakonodavnog okvira o zaštiti osobnih podataka, sastoje i od praktičnih vježbi kako bi poduzetnici na što konkretnijim primjerima stekli potrebna znanja i vještine. Također, sudionici su u sklopu radnih materijala radionice dobili i predloške za primjenu GDPR-a, koje mogu potom prilagoditi svom poslovanju, kao i potvrdu o završenoj edukaciji koju izdaje Agencija za zaštitu osobnih podataka kao nacionalno nadzorno tijelo odgovorno za praćenje primjene Opće uredbe o zaštiti podataka u Hrvatskoj.

Inače, radionice se provode u okviru EU projekta ARC (Awareness Raising Campaign for Small and Medium Enterprises) koji je sufinanciran iz programa Europske unije za Prava, jednakost i građanstvo, a njime koordinira Agencija za zaštitu osobnih podataka, u partnerstvu s Data Protection Commission, irskim nadzornim tijelom za zaštitu podataka i Sveučilištem Vrije iz Bruxellesa.

Pozivamo sve poduzetnike da ispune anketu na poveznici: https://arc-rec-project.eu/1-anketa-o-izazovima-s-kojima-se-suocavaju-srednji-i-mali-poduzetnici-prilikom-uskladivanja-s-opcom-uredbom-o-zastiti-podataka/

Više o samom projektu:
https://arc-rec-project.eu/o-projektu/

A

Povezano

Sportskoj kladionici izrečena upravna novčana kazna od 380.000 eura

Sportskoj kladionici izrečena upravna novčana kazna od 380.000 eura

Agencija za zaštitu osobnih podatka izrekla je upravnu novčanu kaznu voditelju obrade – trgovačkom društvu za priređivanje igara na sreću - igara klađenja (sportskoj kladionici) u iznosu od 380.000,00 eura zbog sljedeće utvrđenih povreda Opće uredbe o zaštiti...

X
Skip to content