HR | EN

logo
header pozadina-min
9

Leonardo da Vinci 2010

Program za cjeloživotno učenje (Lifelong Learning Programme) program je Europske zajednice usmjeren na sve razine obrazovanja i stručnog usavršavanja. Pod pojmom cjeloživotnog učenja podrazumijevaju se sve aktivnosti vezane za učenje tijekom cijelog života, a s ciljem unaprjeđenja znanja, vještina i sposobnosti.

9

Leonardo da Vinci 2012

U sklopu Programa za cjeloživotno učenje (Lifelong Learning Programme) Leonardo da Vinci 2012. godine Agencija je zajedno s državama partnerima Bugarskom, Češkom i Poljskom prijavila projekt “Raising awareness of the data protection issues among the employees working in the EU” (“Jačanje svijesti o zaštiti osobnih podataka radnika zaposlenih u EU”) koji je zatim i odobren od strane EU-a.

9

Leonardo da Vinci Mobility

U sklopu projekta Leonardo da Vinci Mobility AZOP je u razdoblju od 11.2. do 22.2.2013. ugostio kolege iz Poljske s ciljem razmjene iskustava između agencija u svakodnevnom radu i rješavanju problema.

9

IPA program Europske unije za Hrvatsku

Instrument pretpristupne pomoći (IPA) pruža pomoć unutar okvira Europskog Partnerstva za potencijalne zemlje kandidatkinje i Pristupnog partnerstva zemalja kandidatkinja.

9

Matra-flex

Agencija za zaštitu osobnih podataka je započela s realizacijom projekta “Enhancing capacities of the CAPPD in the field of right of access to information” (“Jačanje kapaciteta Agencije na polju prava na pristup informacijama”) u sklopu Matra-flex kratkoročnog programa Nizozemskih pretpristupnih bilateralnih programa pomoći.

9

TAIEX

U sklopu TAIEX pomoći organiziran je studijski posjet djelatnika AZOP-a Agenciji u Portugalu s naglaskom na temu automatska obrada osobnih podataka na radnom mjestu korištenjem novih tehnologija, Agenciji u Sloveniji s naglaskom na temu pravo pristupa informacijama u javnim institucijama te Agenciji u Njemačkoj s temom zakonodavne i operativne prakse glede prekograničnog prijenosa osobnih podataka.

9

DIV/Reuniting Europe Programme

Od mjeseca svibnja 2011. godine do travnja 2012. godine trajao je projekt “Strengthen the implementation of the new Freedom of Information Act”, kojeg je financiralo Veleposlanstvo Velike Britanije i Sjeverne Irske u Zagrebu, u suradnji Ministarstva pravosuđa i Agencije za zaštitu osobnih podataka.

9

Bilateralni program

Projekt financira Veleposlanstvo Velike Britanije i Sjeverne Irske u Zagrebu. Agencija za zaštitu osobnih podataka sudjeluje u projektu, u suradnji s EXPERT FORUM-om iz Rumunjske.

9

Mladi službenik za zaštitu osobnih podataka

Upotreba interneta i različitih servisa: on line igrica, facebook-a i drugih sadržaja sve je više prisutna kod osnovnoškolske djece, a oni su upravo najranjiviji na sve oblike zloupotrebe osobnih podataka, stoga je u svrhu zaštite i osvješćivanja mladih razvijen edukativni materijal vezan uz sigurnost djece na internetu.

X
Skip to content