HR | EN

logo
header pozadina-min

Četvrti sastanak “Inicijative 20i7”, 28.5.2021.

Predstavnica Agencije za zaštitu osobnih podataka sudjelovala je na četvrtom sastanku “Inicijative 20i7” koji se održao 28. svibnja 2021. godine.

„Initiative 20i7“ predstavlja suradnju između tijela za zaštitu osobnih podataka iz regije bivše Jugoslavije, u skladu sa Deklaracijom o suradnji tijela za zaštitu podataka u „Inicijativi 20i7“, potpisanoj 2017. godine na Prvom sastanku na inicijativu slovenskog tijela za zaštitu podataka (Informacijski pooblaščenec).

Prvi sastanak  ”Inicijative 20i7” održan je 2017., te je okupio nadzorna tijela za zaštitu podataka iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Slovenije, s ciljem razmjene iskustava i dobre prakse u području zaštite osobnih podataka.

Sastanak u organizaciji nadzornog tijela za zaštitu osobnih podataka Bosne i Hercegovine bio je zakazan za 2020. godinu, ali je otkazan zbog nepovoljne epidemiološke situacije. Kako epidemiološka situacija ni ove godine nije dopuštala održavanje sastanka uživo, slovensko nadzorno tijelo za zaštitu podataka organiziralo je sastanak na daljinu. Na sastanku su predstavljene aktivnosti pojedinih tijela te situacije u području zakonodavstva o zaštiti osobnih podataka i praktični izazovi s kojima su se nadzorna tijela suočila za vrijeme pandemije COVID-19.

Uočeno je kako su se sva nadzorna tijela za zaštitu podataka suočila sa sličnim izazovima, od prikupljanja i razmjene zdravstvenih podataka, rada i učenja na daljinu do izrade aplikacija i tehnoloških rješenja u svrhu sprječavanja pandemije COVID-19. Sudionici sastanka razmjenu praksi ocijenili su vrlo korisnom i izrazili spremnost da nastave i u budućnosti sudjelujući u inicijativi “Inicijativa 20i7”, koja se pokazuje kao uspješan primjer za integraciju iskustava u regiji.

A

Povezano

X
Skip to content