HR | EN

logo
header pozadina-min

Državni stručni skup za ravnatelje osnovnih škola 11. – 13. ožujka 2019., Šibenik

U organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje od 11. – 13. ožujka 2019. godine, u Kongresnom centru u Solarisu održan je Državni stručni skup za ravnatelje osnovnih škola Republike Hrvatske. U okviru ovogodišnje teme „Ravnatelji i promjene u školstvu“, a kroz stručna predavanja predstavnika različitih institucija, raspravljalo se o izmjenama zakonodavnog okvira odnosnog na obrazovni sektor kao i o primjeni Opće uredbe o zaštiti podataka u sektoru odgoja i obrazovanja.

Stručnjaci Agencije za zaštitu osobnih podataka svojim predavanjem na temu „Primjena Opće uredbe o zaštiti podataka u sektoru odgoja i obrazovanja“ pojasnili su prisutnima svrhu Opće uredbe o zaštiti podataka kao i problematiku njezine implementacije u sektoru odgoja i obrazovanja.

Kako Agencija u svom radu posebno skrbi o pravu na zaštitu osobnih podataka djece, tijekom svog predavanja stručnjaci Agencije su posebno naglasili najosjetljivije dijelove područja zaštite osobnih podataka djece te skrenuli pozornost prisutnima na važnost pravovremene reakcije i prevencije potencijalnih rizika.

Nakon predavanja, zainteresiranima su podijeljene edukativne brošure s korisnim informacijama i savjetima o zaštiti osobnih podataka djece.

A

Povezano

X
Skip to content