HR | EN

logo
header pozadina-min

Evaluacija zemalja članica EU vezana uz implementaciju Schengen Acqui-a

Pored redovnih aktivnosti iz svoje nadležnosti na području Republike Hrvatske, AZOP sudjeluje i u radu europskih institucija, između ostalih i u evaluaciji implementacije Schengen Acqui-a vezanog uz zaštitu osobnih podataka u zemljama članicama, zajedno sa stručnjacima iz ovog područja drugih zemalja, predstavnicima europske komisije i EDPS-a (European Data Protection Supervisor).

Planirana evaluacija u zemlji članici se provodi u Ministarstvu vanjskih poslova, Ministarstvu unutarnjih poslova (Ured SIRENE), Agenciji za zaštitu osobnih podataka i državnoj instituciji za imigracije.

Evaluacija je odnosna na prikupljanje,čuvanje, obradu i zaštitu osobnih podataka te prava ispitanika u Visa Information System (VIS) i Schengen Information System (SIS).
Provjeravaju su sve primijenjene organizacijske i sigurnosne (tehničke/informatičke) mjere koje osiguravaju integritet prikupljenih podataka i sigurnost istih u procesu obrade.

Djelatnici AZOP do sada su sudjelovali u evaluacijama zemalja članica kao Member state leading expert  i Member state expert i to;

– Danska, 06. – 10. veljače 2017, Leading expert
– Island, 20. – 24. ožujka 2017, Expert
– Švedska, 14. – 19.  svibnja 2017.  Leading expert
– Švicarska, 25.veljače. – 2.ožujka.2018. Leading expert

A

Povezano

Agencija pokreće nadzorno postupanje nad HZZO

Agencija pokreće nadzorno postupanje nad HZZO

Agencija za zaštitu osobnih podataka temeljem napisa iz medija pokrenut će žurno nadzorno postupanje nad Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje zbog mogućeg kibernetičkog napada. Ovim putem upozoravamo građane da e-poruke koje zaprime od "Hrvatskog zavoda za...

X
Skip to content