HR | EN

logo
header pozadina-min

Evaluacija zemalja članica EU vezana uz implementaciju Schengen Acqui-a

Pored redovnih aktivnosti iz svoje nadležnosti na području Republike Hrvatske, AZOP sudjeluje i u radu europskih institucija, između ostalih i u evaluaciji implementacije Schengen Acqui-a vezanog uz zaštitu osobnih podataka u zemljama članicama, zajedno sa stručnjacima iz ovog područja drugih zemalja, predstavnicima europske komisije i EDPS-a (European Data Protection Supervisor).

Planirana evaluacija u zemlji članici se provodi u Ministarstvu vanjskih poslova, Ministarstvu unutarnjih poslova (Ured SIRENE), Agenciji za zaštitu osobnih podataka i državnoj instituciji za imigracije.

Evaluacija je odnosna na prikupljanje,čuvanje, obradu i zaštitu osobnih podataka te prava ispitanika u Visa Information System (VIS) i Schengen Information System (SIS).
Provjeravaju su sve primijenjene organizacijske i sigurnosne (tehničke/informatičke) mjere koje osiguravaju integritet prikupljenih podataka i sigurnost istih u procesu obrade.

Djelatnici AZOP do sada su sudjelovali u evaluacijama zemalja članica kao Member state leading expert  i Member state expert i to;

– Danska, 06. – 10. veljače 2017, Leading expert
– Island, 20. – 24. ožujka 2017, Expert
– Švedska, 14. – 19.  svibnja 2017.  Leading expert
– Švicarska, 25.veljače. – 2.ožujka.2018. Leading expert

A

Povezano

Predstavljen i testiran web alat OLIVIA za poduzetnike

Predstavljen i testiran web alat OLIVIA za poduzetnike

U prostorijama Infobip kampusa Alpha Centauri, u ponedjeljak 27. studenog 2023. predstavljen je internetski alat „OLIVIA“ koji je razvijen u okviru europskog projekta ARC2 (Awareness raising campaing for SMEs). „OLIVIA“ je virtualna učiteljica i asistentica za...

X
Skip to content