HR | EN

logo
header pozadina-min

Godišnja edukacija službenika za zaštitu podataka

Ravnatelj Agencije za zaštitu osobnih podataka Zdravko Vukić sudjelovao je na Godišnjoj edukaciji za službenike za zaštitu podataka pod nazivom #DPOconference2022, koju je u Rijeci, 2. prosinca 2022. organizirala udruga Hrvatski centar za zaštitu osobnih podataka Centar Feralis, kao predstavnik Hrvatske u Europskoj federaciji službenika za zaštitu podataka (EFDPO) u suradnji s partnerima.

U prigodnom govoru, ravnatelj Vukić istaknuo je važnost uloge službenika za zaštitu podataka te kako su u organizacijama upravo oni ključne osobe za provođenje zakonite i transparentne obrade osobnih podataka. Također, ravnatelj je sudionicima prezentirao i aktivnosti koje provodi Agencija, a koje su usmjerene na edukacije službenika za zaštitu podataka i pravnih osoba, s posebnim naglaskom na mikro, male i srednje poduzetnike. Naime, nakon uspješno završenog EU projekta ARC, Agencija nastavlja s provedbom ARC II projekta, koji bi trebao rezultirati višim nivoom znanja i razumijevanja malih i srednjih poduzeća o njihovim obvezama koje proizlaze iz GDPR-a.

Osim predavanja stručnjaka na teme poput phishinga, naknade štete za povrede osobnih podataka i slično, održana je i panel rasprava pod nazivom „Izazovi u radu službenika za zaštitu podataka“ na kojoj su sudionici, službenici za zaštitu podataka poznatih tvrtki, podijelili svoja iskustva i savjete iz prakse.

 

 

A

Povezano

X
Skip to content