HR | EN

logo
header pozadina-min

Hrvatski dani sigurnosti 2018.

Agencija za zaštitu osobnih podataka sudjelovala je na Hrvatskim danima sigurnosti, održanim u organizaciji Hrvatske udruge menadžera sigurnosti u hotelu „International“ u Zagrebu od 5. – 7. prosinca, a tema kojih je bila „Partnerstvo za mir“. Program događanja je bio priređen kroz XII. Konferenciju hrvatskih menadžera sigurnosti  i III. Zagrebački forum o urbanoj sigurnosti na temu „Dani prevencije kriminaliteta“.

Organizator, svjestan važnosti djelovanja i uloge Agencije za zaštitu osobnih podataka u cjelokupnoj društvenoj sigurnosti, pozvao je predstavnike Agencije da svojim predavanjem pridonesu stvaranju svijesti o važnosti zaštite osobnih podataka kao značajnog elementa sigurnosti građana. Obzirom na temu foruma, predstavnik Agencije, ekspert za područje zaštite osobnih podataka, održao je prezentaciju  „GDPR i video nadzor javnog prijevoza i javnih površina“ u okviru koje je prisutnima pojasnio implementaciju odredbi EU Opće uredbe o zaštiti podataka (engl. GDPR) s naglaskom na usklađenje EU Opće uredbe i područja video nadzora. Ovom prilikom, a obzirom na kontinuirane upite koji pristižu u Agenciju iz sektora koji se bave tehničkom zaštitom i video nadzorima, predstavljen je predložak obavijesti o video nadzoru, koja sadrži sve potrebne elemente propisane Općom uredbom kao svojevrsnu smjernicu svim voditeljima obrade.

Agencija za zaštitu osobnih podataka, svojim prisustvom na ovom događaju, podržala je još jedan u nizu projekata koji se odnose na sigurnost građana Republike Hrvatske te je dala svoj doprinos promicanju sigurnosti podsjećajući još jednom zainteresiranu javnost da je pravo na zaštitu osobnih podataka ujedno i temeljno ljudsko pravo. U svom daljnjem radu, uz svoje temeljne zadaće, Agencija će nastaviti podržavati sve dionike stručne javnosti koji svojim djelovanjem doprinose i skrbe o sigurnosti građana kao i sigurnosti društva u cjelini.

A

Povezano

X
Skip to content