HR | EN

logo
header pozadina-min

Jačanje suradnje AZOP-a i Povjerenika za informiranje

Ravnatelj Agencije za zaštitu osobnih podataka Zdravko Vukić i Povjerenik za informiranje Zoran Pičuljan u Uredu povjerenika, danas 16. veljače, održali su radni sastanak na temu intenziviranja suradnje Agencije za zaštitu osobnih podataka i Povjerenika za informiranje u odnosu na temeljna ljudska prava, zajamčena Ustavom Republike Hrvatske – pravo na zaštitu osobnih podataka i pravo na pristup informacijama.

Na sastanku na kojem su prisustvovale i Iva Perin Tomičić, viša savjetnica specijalistica u Službi za međunarodnu suradnju, EU i pravne poslove Agencije za zaštitu osobnih podataka te Dubravka Bevandić, voditeljica Službe za zaštitu prava na pristup informacijama i Jagoda Botički, voditeljica Službe za praćenje i promicanje prava na pristup informacijama u Uredu povjerenika, dogovoreno je da će se sastanci na stručnoj razini redovno održavati kako bi se, među ostalim, izradile i zajedničke smjernice za postupanje tijela javne vlasti u vezi jasnije primjene prava na zaštitu osobnih podataka i prava na pristup informacijama.

A

Povezano

Nadzorno postupanje zbog povrede osobnih podataka vlasnika vozila

Nadzorno postupanje zbog povrede osobnih podataka vlasnika vozila

Agencija za zaštitu osobnih podataka zaprimila je informaciju kako je došlo do "curenja" osobnih podataka više od milijun fizičkih osoba vlasnika vozila. Javnost obavještavamo kako je u tijeku nadzorno postupanje nad svim relevantnim subjektima u konkretnom slučaju te...

X
Skip to content