HR | EN

logo
header pozadina-min

Agencija će tijekom cijele 2021. godine kontinuirano provoditi online edukacije za službenike za zaštitu podataka u privatnom i javnom sektoru.

Edukacije za službenike u privatnom sektoru Agencija organizira u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom, a radionice za službenike u javnom sektoru samostalno.

Termini u svibnju:

5. 5. 2021. Besplatna online edukacija za službenike za zaštitu podataka u privatnom sektoru, prijave putem online obrasca na poveznici https://www.hgk.hr/edukacija-sluzbenika-za-zastitu-osobnih-podataka-5-svibnja-najava

11. 5. 2021. Besplatna online edukacija za službenike za zaštitu podataka u javnom sektoru, prijave putem online obrasca na poveznici https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/dpo-11-5

31. 5. 2021. Besplatna online edukacija za službenike za zaštitu podataka u javnom sektoru, prijave putem online obrasca na poveznici https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/dpo-31-5

U području zaštite osobnih podataka, upravo službenik ima ključnu ulogu, a iskustva iz prakse na lokalnoj, ali i EU razini, pokazuju da su službenici vrlo često nedovoljno educirani i nekvalificirani za izvršavanje svojih zadaća. Stoga je u srijedu, 2. prosinca 2022. godine, održana prva online radionica u nizu, zahvaljujući kojoj će službenici za zaštitu podataka steći potrebna znanja i vještine za kvalitetno obavljanje svojih zadaća.

Prigodom otvaranja radionice u ime Hrvatske gospodarske komore obratio se Dražen Lučić, voditelj Odjela za informacijsku sigurnost HGK, koji je izrazio zadovoljstvo što će Agencija za zaštitu osobnih podataka i HGK provoditi ovu kampanju, u sklopu koje će se radionice za službenike za zaštitu osobnih podataka kontinuirano provoditi i iduće godine.

„Uzimajući u obzir bitnu ulogu i brojne zadaće koje službenicima nameće Opća uredba o zaštitu podataka, Agencija je prepoznala potrebu za provođenjem ciljanih edukacija, koje uključuju specijalizirana znanja i vještine iz prava i prakse zaštite osobnih podataka i informacijske sigurnosti. Iskreno se nadam i vjerujem da će ova kampanja ojačati ulogu službenika za zaštitu podataka te dati konačne odgovore i rješenja ovoj ciljanoj skupini o tome kako da na adekvatan način usklade poslovanje svojih organizacija s Općom uredbom i to na obostrano zadovoljstvo.“, rekao je ravnatelj Agencije za zaštitu osobnih podataka Zdravko Vukić te svim sudionicima poželio sreću u daljnjem radu.

X
Skip to content