Nacionalno strukovno savjetovanje „Novi zakon – privatna zaštita“

Agencija za zaštitu osobnih podataka je, kao nacionalno nadzorno tijelo u području zaštite osobnih podataka, dana 24. lipnja 2020. godine sudjelovala na Nacionalnom strukovnom savjetovanju: Novi zakon privatna zaštita, održanom u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma. Savjetovanje je održano povodom donošenja novog Zakona o privatnoj zaštiti koji između ostalog obuhvaća i pitanja iz djelokruga zaštite osobnih podataka.

Tom prilikom, predstavnik Agencije za zaštitu osobnih podataka održao je izlaganje na temu Novi Zakon o privatnoj zaštiti i zaštita osobnih podataka te je u uvodnom dijelu izlaganja prisutnima predstavio zakonodavni okvir odnosan na područje zaštite osobnih podataka, kao i ključne elemente istog. Drugi dio izlaganja odnosio se na zaštitu osobnih podataka u okviru postupanja vezanih za djelatnosti privatne zaštite te je naglasak stavljen na određene specifičnosti zaštite osobnih podataka, a koje se izravno tiču i primjene Zakona o privatnoj zaštiti. Pritom, kroz konkretne primjere razjašnjene su i određene nedoumice vezane za zaštitu osobnih podataka koje su se pojavljivale u praksi tj. postupanju pravnih osoba ili obrtnika koji obavljalju djelatnosti privatne zaštite.

Sudjelovanje predstavnika Agencije za zaštitu osobnih podataka na ovom Nacionalnom strukovnom savjetovanju samo je jedna u nizu aktivnosti koje Agencija provodi sukladno svojoj savjetodavnoj funkciji, a koje su primarno usmjerene na podizanje razine svijesti građana i voditelja/izvršitelja obrade o važnosti zaštite osobnih podataka, kao i o obvezama voditelja/izvršitelja obrade proizašlim iz Opće uredbe o zaštiti podataka.

novi-zakon-privatna-zastita_1

Slika preuzeta sa web stranice Hrvatskog ceha zaštitara – Strukovne zaštitarske komore

A

Povezano

Predstavnica AZOP-a na konferenciji o online nasilju prema ženama

Predstavnica AZOP-a na konferenciji o online nasilju prema ženama

Predstavnica Agencije za zaštitu osobnih podataka, u srijedu 15. veljače 2023., sudjelovala je na panelu 'Jačanje sustava za suzbijanje online nasilja nad ženama' koji je održan u sklopu konferencije na temu online nasilja prema ženama. Udruga B.a.B.e. u partnerstvu s...

X
Skip to content