HR | EN

logo
header pozadina-min

Obilježavanje Europskog dana zaštite podataka: skup ‘“ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA U NOVIM UVJETIMA“, Split

Povodom Europskog dana zaštite osobnih podataka dana 28. siječnja 2020. godine u Splitu će se održati skup ‘“ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA U NOVIM UVJETIMA“. Tema skupa je primjena i provedba Opće uredbe o zaštiti podataka i Zakona o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka s naglaskom na novosti koje je donio europski regulativni okvir u zaštiti privatnosti i obrade osobnih podataka građana s posebnim naglaskom na zaštitu osobnih podataka djece. U radu skupa sudjelovati će sveučilišni profesori, ravnatelji osnovnih i srednjih škola, predstavnici lokalne samouprave, javnih institucija, agencija kao i predstavnici Grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije.

Europski dan zaštite podataka obilježava se od 2006. godine, kada je Odbor ministara Vijeća Europe na sastanku održanom 26. travnja 2006. godine donio odluku o obilježavanju. Prvi je put bio obilježen 2007. godine. Obilježavanje ovog datuma ima kao primarni cilj poticati upoznavanje europskih građana sa svojim pravima i obvezama na polju zaštite osobnih podataka, kao i obvezama javnog i privatnog sektora prema novom zakonskom okviru, kako bi mogli steći saznanja o zašiti privatnosti građana.

Upravo stoga tema skupa “ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA U NOVIM UVJETIMA” je primjena i provedba Opće uredbe o zaštiti  podataka i Zakona o provedbi Opće uredbe o zašiti podataka s naglaskom na novosti koje je donio europski regulativni okvir u zašiti privatnosti i obrade osobnih podataka građana s posebnim naglaskom na zaštitu osobnih podataka djece. Skup također ima cilj informirati javnost o novostima u zaštiti osobnih podataka, kao i ulozi Agencije za zaštitu osobnih podataka kao nadzornog i savjetodavnog tijela Republike Hrvatske u području zašite osobnih podataka. U radu skupa sudjelovati će gospođa Branka Bet Radelić, načelnica Službe za zaštitu osobnih podataka u Agenciji za zaštitu osobnih podataka.

A

Povezano

X
Skip to content