HR | EN

logo
header pozadina-min

Održana GDPR online radionica za male i srednje poduzetnike-ARC projekt

Agencija za zaštitu osobnih podataka, u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom, u srijedu, 20. siječnja, organizirala je besplatnu online radionicu „Kako uskladiti poslovanje s Općom uredbom o zaštiti podataka“ za dvjestotinjak mikro, malih i srednjih poduzetnika. Uvodno se sudionicima obratio g. Igor Vulje, zamjenik ravnatelja Agencije za zaštitu osobnih podatka i član Nadzornog odbora za provedbu ARC projekta.

„Svjesni smo činjenice da za razliku od velikih poduzeća, mala i srednja poduzeća vrlo često ne raspolažu s dovoljno financijskih i ljudskih resursa potrebnih za usklađivanje s novim propisima o zaštiti podataka. Upravo iz tog razloga, Agencija je odlučila uložiti dodatne napore kako bi pružila potporu poduzetnicima prilikom usklađivanja s zakonodavnim okvirom za zaštitu podataka, a koja im je osobito potrebna u ovim kriznim i nepredvidljivim vremenima“ , naglasio je g. Vulje.

Sudionicima su tijekom edukacije predstavljene osnovne odredbe i pojmovi iz Opće uredbe (što su osobni podaci, voditelj/izvršitelj obrade, zajednički voditelj obrade, prava ispitanika, pravni temelji za obradu osobnih podataka itd.), kao i njihove obveze prilikom prikupljanja i obrade osobnih podataka s primjerima iz prakse.

Osim predavanja na temu zakonodavnog okvira o zaštiti osobnih podataka, interaktivna radionica sastojala se i od praktičnih vježbi, ali i pruža priliku poduzetnicima da tijekom radionice postavljaju pitanja kako bi razjasnili sve nedoumice.

AZOP će u suradnji s HGK provoditi online radionice tijekom cijele 2021. godine. Online radionice su aktivnosti koje AZOP provodi u okviru EU projekta ARC (Awareness Raising Campaign for Small and Medium Enterprises), a koji je sufinanciran iz programa Europske unije za Prava, jednakost i građanstvo.

A

Povezano

X
Skip to content