HR | EN

logo
header pozadina-min

Poziv na online ARC2 radionicu “Primjena GDPR-a u računovodstvu”

Nastavno na veliki broj upita izvršitelja obrade iz računovodstvenih servisa, Agencija za zaštitu osobnih podataka 12.2.2024. organizira ARC2 online radionicu namijenjenu isključivo zaposlenicima u računovodstvenoj djelatnosti.

PROGRAM RADIONICE

“Primjena GDPR-a u računovodstvu”

10:00 – 10:15 Mapiranje osobnih podataka: koje sve osobne podatke prikupljate i gdje se nalaze

10:15- 10:30 Voditelji obrade, izvršitelji obrade, zajednički voditelji obrade, primatelji osobnih podataka, treće strane- definiranje uloga

10:30-10:45 Ugovor voditelj – izvršitelj obrade

10:45 – 11:15 Pravni temelji za obradu osobnih podataka

11:15 – 11:30 PAUZA

11:30- 11:45 Prikupljanje i obrada osobnih podataka zaposlenika: preslike osobnih iskaznica i bankovnih kartica, otkrivanje osobnih podataka trećim stranama, obrada posebnih kategorija osobnih podataka

11:45 – 12:00 Načela obrade osobnih podataka i prava ispitanika

12:00 – 12:20 Organizacijske i tehničke mjere za zaštitu osobnih podataka 

12:20 – 13:00 PITANJA SUDIONIKA

 

UPUTE ZA SUDJELOVANJE

Za sudjelovanje na radionici potrebno se registrirati za sudjelovanje i na platformi Zoom.

Link za Zoom registraciju:

https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZEqdOGvrDouEtdBHu6uqzk_LfKvnC072D33

Nakon što se registrirate putem poveznice zaprimit ćete na svoju mail adresu poveznicu za sudjelovanje na radionici. Radionica će biti snimana te objavljena krajem 4. mjeseca u okviru web alata Olivia kojeg razvijamo u okviru ARC2 projekta s ciljem pružanja potpore poduzetnicima u usklađivanju s GDPR-om. Na snimci koja će biti objavljena bit će vidljiv samo predavač i njegova prezentacija te neće biti vidljivi osobni podaci sudionika radionice.

Više o temi usklađivanja s Općom uredbom o zaštiti podataka možete saznati u vodičima i edukativnim materijalima dostupnim na web stranici projekta ARC : https://arc-rec-project.eu/vodici/  koji provodimo kako bismo obrtnicima, mikro, malim i srednjim poduzetnicima pomogli prilikom usklađivanja s GDPR-om.

Kad se priključujete na radionicu, potrebno je kliknuti na opciju JOIN audio, u suprotnom nećete čuti predavača.

Prezentacija s predavanja zajedno s obrascima bit će objavljeni na: https://arc-rec-project.eu/prezentacije/ i nećemo je slati e-mailom.

Snimka radionice će biti objavljena do kraja 4. mjeseca u okviru digitalnog alata Olivia,https://olivia-gdpr-arc.eu/hr koji ima za cilj olakšati poduzetnicima usklađivanje s GDPR-om.

Tijekom radionice zamolit ćemo Vas da ispunite kratku online anketu dostupnu na poveznici: https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/CERV_2021-2027

Ciljevi ankete:

– dobivanje uvida u vaše zadovoljstvo našim aktivnostima, kako bi u budućnosti bile bolje i odgovarale vašim očekivanjima

  • AZOP-ova ugovorna obveza prema Europskoj komisiji, kako bi Komisija koja je financirala projekt mogla ocijeniti uspješnost ARC2 projekta
  • stjecanje dubljeg uvida u mišljenje građana o vladavini prava u njihovoj zemlji i EU
  • promoviranje rodne ravnopravnosti i da svi pojedinci imaju jednake mogućnosti i jednak pristup sudjelovanju u društvu i gospodarstvu

Informacije o obradi Vaših osobnih podataka dostupne su na: https://arc-rec-project.eu/politika-privatnosti/ .

Upute za ispunjavanje ankete:

Izabrati u izborniku hrvatski jezik

Padajući izbornik je u gornjem desnom kutu ekrana

Informacije o projektu:

Referentna oznaka: 101072630

Vrsta aktivnosti: osposobljavanje

Naziv: online radionica “Primjena GDPR-a u računovodstvu“

Datum: 12/02/2024

Također, molimo Vas da prije uključivanja na radionicu isključite kameru i mikrofon. Samo sudionici s isključenim kamerom i mikrofonom mogu sudjelovati na radionici. Tijekom radionice odgovorit ćemo vam na sva pitanja koja ste nam dostavili unaprijed, a pitanja ćete moći postaviti i putem opcije chat.

Zahvaljujemo se na suradnji i želim Vam ugodan i uspješan rad!

 

 

 

A

Povezano

Poziv na GDPR radionice u ožujku i travnju

Poziv na GDPR radionice u ožujku i travnju

Agencija za zaštitu osobnih podataka poziva sve obrtnike, mikro, male i srednje poduzetnike na besplatne online edukacije koje Agencija za zaštitu osobnih podataka provodi u okviru EU ARC2 projekta s ciljem pružanje potpore poduzetnicima u usklađivanju s Općom uredbom...

Poziv na radionicu „GDPR – osnovni modul“ 30. siječnja 2024.

Poziv na radionicu „GDPR – osnovni modul“ 30. siječnja 2024.

Jeste li upoznati s obvezama koje propisuje Opća uredba o zaštiti podataka? Niste sigurni tko je voditelj, a tko izvršitelj obrade? Koja je uloga službenika za zaštitu podataka i trebate li politiku privatnosti? Znate li koje mjere morate poduzeti za odgovarajuću...

X
Skip to content