HR | EN

logo
header pozadina-min

Poziv na online radionicu „Privacy by design and by default- kako primijeniti u praksi tehničku i integriranu zaštitu osobnih podataka?”, 4.12.2023.

Prijave na: https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/privacybydesign-4-12

4.12.2023. Vas pozivamo na besplatnu online radionicu „Privacy by design and by default – kako primijeniti u praksi tehničku i integriranu zaštitu osobnih podataka?”

Koliko god ponavljali važnost uspostave ove obveze i dobre prakse, članak 25. Opće uredbe o zaštiti podataka ostaje najmističniji koncept u Općoj uredbi o zaštiti podataka za mnogobrojne organizacije koje prikupljaju i obrađuju osobne podatke.

U skladu sa zahtjevom opisanim u članku 25., voditelji obrade moraju uključiti elemente tehničke i integrirane zaštite podataka u obradu osobnih podataka, a to se primjenjuje tijekom cijelog životnog ciklusa obrade. Zahtjev u pogledu tehničke i integrirane zaštite podataka odnosi se i na sustave za obradu koji su postojali prije nego što je Opća uredba o zaštiti podataka stupila na snagu. Voditelji obrade moraju redovito ažurirati postupak obrade u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka.

Tom se odredbom ponajprije želi zajamčiti primjerena i učinkovita zaštita podataka, uz poštovanje njezinih tehničkih i integriranih elemenata, što znači da bi voditelji obrade trebali moći dokazati da imaju uspostavljene odgovarajuće mjere i zaštitne mjere kako bi osigurali da su načela zaštite podataka te prava i slobode ispitanika učinkoviti.

Često se raspravlja radi li se o metodologiji, konkretnim zahtjevima ili filozofiji privatnosti. Cilj ove praktične radionice je demistificiranje ovog termina s primjerima i izazovima iz stvarne primjene.

Ova radionica je dio aktivnosti ARC2 projekta, https://arc-rec-project.eu/vodici/ , EU projekta koji Agencija za zaštitu osobnih podataka provodi u suradnji sa stručnjacima iz različitih industrija, kako bi pomogla poduzetnicima da razumiju i implementiraju odredbe GDPR-a u svom poslovanju.

Neusklađenost sa zakonskim propisima o zaštiti podataka može organizacijama uzrokovati ozbiljnu reputacijsku i/ili financijsku štetu, stoga ne propustite ovu priliku da razriješite svoje nedoumice u vezi članka 25. Opće uredbe o zaštiti podataka.

Prijave na: https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/privacybydesign-4-12

A

Povezano

Poziv na besplatne ARC2 webinare od lipnja do listopada

Poziv na besplatne ARC2 webinare od lipnja do listopada

Agencija za zaštitu osobnih podataka poziva sve obrtnike, mikro, male i srednje poduzetnike na besplatne online edukacije koje Agencija provodi u okviru EU ARC2 projekta s ciljem pružanje potpore u usklađivanju s Općom uredbom o zaštiti osobnih podataka. Iako je...

X
Skip to content