HR | EN

logo
header pozadina-min

Predstavnice Agencije na regionalnoj radionici u Skoplju

U organizaciji GIZ-a (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeitu) u Skoplju je održana dvodnevna radionica o zaštiti podataka, na kojoj su predstavnice Agencije za zaštitu osobnih podataka podijelile iskustva i najbolje prakse s predstavnicima nadzornih tijela iz šest zemalja Zapadnog Balkana.

Kako bi se zemljama Zapadnog Balkana (Sjevernoj Makedoniji, Kosovu, Albaniji, Crnoj Gori, Srbiji te Bosni i Hercegovini) pomoglo na njihovom putu u EU, prvog dana radionice predstavnice Agencije su kroz primjere dobre prakse govorile o implementaciji Opće uredbe o zaštiti podataka te dale uvid u izazove i prednosti prilikom usklađivanja s Uredbom. Također, raspravljalo se i o transferima osobnih podataka, zaštiti osjetljivih podataka, kao i mjerama koje je potrebno poduzeti kako bi se smanjio rizik povrede podataka.

Nakon svakog predavanja predstavnici nadzornih tijela Zapadnog Balkana imali su prilike i postavljati pitanja stručnjacima Agencije te diskutirati o svojim praksama i problemima s kojima se susreću.

Drugog dana radionice organizirane su radne grupe u kojima su sudionici procjenjivali potrebe za razvojem kapaciteta u vezi sa zaštitom podataka te definirali regionalnu strategiju suradnje za zaštitu podataka.

 

A

Povezano

X
Skip to content