HR | EN

logo
header pozadina-min

Svečano obilježavanje Europskog dana zaštite osobnih podataka 2017., kino Europa, 3. veljače

telop_-_NOVO_(2)U sklopu obilježavanja Europskog dana zaštite osobnih podataka, Agencija za zaštitu osobnih podataka u suradnji s Ravnateljstvom policije, Dramskom akademijom iz Zagreba, Gradskim kazalištem Komedija, a uz podršku kina Europa i Službe zaštite autorskih muzičkih prava (ZAMP) i Hrvatskog društva skladatelja (HDS)  organizirala je svečani program povodom premijere preventivno-edukativnog namjenskog filma „Tko se to šali s mojim podacima?“ koji je održan 3. veljače 2017. godine u prepunoj velikoj dvorani kina Europa u Zagrebu.

Svečanom programu pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog sabora gospodina Bože Petrova prisustvovale su uvažene saborske zastupnice, državni tajnici i predstavnici ministarstava, pravobraniteljica za djecu, predstavnici Vladinih ureda, ravnatelji agencija, predstavnici sudstva, državnog odvjetništva i policije, predstavnici obrazovnih, kulturnih, zdravstvenih ustanova, predstavnici institucija socijalne skrbi, predstavnici Grada Zagreba te predstavnici lokalne i područne samouprave, znanstvenici i predstavnici sveučilišne i akademske zajednice, studenti i učenici, predstavnici vjerskih zajednica, civilnog društva, bankarskog, gospodarskog i privatnog sektora te mnogi drugi.

Nekomercijalni film u trajanju od 30 minuta snimljen je na temu zaštite osobnih podataka, a u istom su obrađeni najaktualniji slučajevi koje je rješavala Agencija. To su primjerice lažno sklapanje pretplatničkih ugovora-krađa identiteta, nedozvoljena uporaba osobnih podataka o zdravlju, neadekvatna zaštita osobnih podataka i neovlašteno disponiranje osobnim podacima, lažni profili na društvenim mrežama, obrada osobnih podataka u svrhe marketinga te zloupotreba osobnih podataka djece na internetu. Na spomenutim slučajevima je u okviru postojećih zakonskih mehanizama postupala i Policija budući da se radi o kaznenim djelima nedozvoljene upotrebe osobnih podataka.

U svečanom programu sudjelovali su akademska umjetnica Ana Rucner, solist kazališta Komedija Dario Došlić, te Vid Balog glumac kazališta Komedija i Davor Dretar Drele, televizijski i radijski voditelj. Svečani program vodili su Sandra Veber i Duško Čurlić.

A

Povezano

X
Skip to content