HR | EN

logo
header pozadina-min

U Splitu održana ARC2 radionica “Kako se uskladiti s GDPR-om i pripremiti za nadzor AZOP-a?”

Agencija za zaštitu osobnih podataka, u suradnji s Pravnim fakultetom u Splitu, u srijedu, 4. listopada organizirala je besplatnu radionicu u okviru ARC2 projekta pod nazivom “Kako se uskladiti s GDPR-om i pripremiti za nadzor AZOP-a?” na Pravnom fakultetu u Splitu.

Sudionicima radionice online putem obratio se ravnatelj Agencije Zdravko Vukić te poručio „Kontinuiranim održavanjem ovakvih radionica cilj nam je pružiti voditeljima i izvršiteljima obrade te službenicima za zaštitu podataka mogućnost da se upoznaju s primjerima dobre prakse iz područja zaštite osobnih podataka, podijele s AZOP-ovim stručnjacima probleme s kojima se susreću u primjeni Opće uredbe o zaštiti podataka te uz njihovu potporu nađu rješenja koja će podići razinu usklađenosti u njihovim organizacijama na višu razinu.“, rekao je ravnatelj Vukić te svim prisutnima poželio uspjeh u daljnjem radu.

Dekan Pravnog Fakulteta u Splitu izv. prof. dr. sc. Ratko Brnabić te predstojnica Zavoda za ekonomske-financijske i informacijske znanosti i statistiku Pravnog fakulteta u Splitu izv. Prof. dr. Marija Boban izrazili su zadovoljstvo što je upravo na Pravnom fakultetu u Splitu u suradnji s Agencijom održana radionica na temu koja je potrebna i aktualna za sve voditelje i izvršitelje obrade, ali i službenike za zaštitu podataka.

Tako su službenici Agencije na primjerima iz prakse sudionicima radionice prezentirali sudionicima radionice kako svoje poslovanje mogu uskladiti s Općom uredbom o zaštiti podataka, odnosno kojih je 10 ključnih koraka potrebno poduzeti te u čemu poduzetnici najviše griješe prilikom usklađivanja poslovnih procesa s Uredbom. Također, službenici Agencije sudionike su upoznali i s nadzornim i istražnim aktivnostima te kako se i što pripremiti za nadzor Agencije za zaštitu osobnih podataka.

Materijale koji se koriste na radionicama možete pogledati na linku: https://arc-rec-project.eu/edukativni-materijali/

 

A

Povezano

X
Skip to content