HR | EN

logo
header pozadina-min

Uspješna suradnja Agencija za zaštitu osobnih podataka Republike Hrvatske i Republike Sjeverne Makedonije

Ravnatelj Agencije za zaštitu osobnih podataka Zdravko Vukić i zamjenik ravnatelja Igor Vulje, danas 6. listopada u Skoplju, uoči završne konferencije Twinning projekta, održali su sastanak s ravnateljem Agencije za zaštitu osobnih podataka Republike Sjeverne Makedonije Imerom Aliuem, čime je zaokružena uspješna Twinning suradnja.

Naime, Agencija za zaštitu osobnih podataka u suradnji s partnerima iz Njemačke zaklade za međunarodnu suradnju (German Foundation for International Legal Cooperation – IRZ) i Središnje agencije za financiranje i ugovaranje (SAFU), posljednjih 17 mjeseci provodila je Twinning projekt „Pružanje potpore u implementaciji moderniziranog zakonodavnog okvira zaštite osobnih podataka“ čiji je cilj bio unaprijediti rad Agencije za zaštitu osobnih podataka u Sjevernoj Makedoniji te poboljšati zaštitu temeljnih prava i nacionalni sustav zaštite osobnih podataka u Republici Sjevernoj Makedoniji u skladu sa standardima pravne stečevine Europske unije.

Završna konferencija održat će se sutra, 7. listopada u Skoplju, kada će biti predstavljeni ostvareni rezultati Twinning projekta „Pružanje potpore u implementaciji moderniziranog zakonodavnog okvira zaštite osobnih podataka“.

A

Povezano

Međunarodna konferencija ARC II projekta

Međunarodna konferencija ARC II projekta

U okviru europskog projekta ARC II (AWARENESS RAISING CAMPAING FOR SMEs (ARC) - Kampanja podizanja razine svijesti o zaštiti podataka za male i srednje poduzetnike), 9. travnja 2024. u Rimu održana je međunarodna konferencija, koja je okupila predstavnike hrvatskog i...

Preporuke za obradu osobnih podataka u sklopu parlamentarnih izbora

Preporuke za obradu osobnih podataka u sklopu parlamentarnih izbora

26. ožujka 2024. Agencija za zaštitu osobnih podataka, kao neovisno nadzorno tijelo odgovorno za praćenje primjene Opće uredbe o zaštiti podataka, za predstojeće izbore za zastupnike u Hrvatski sabor donosi preporuke odnosne na obradu osobnih podataka koje političke...

X
Skip to content