HR | EN

logo
header pozadina-min

Zbog velikog interesa ponovno održana ARC2 radionica „Organizacijske i tehničke mjere u GDPR-u – upravljanje pristupom i zaštita podataka”

Zbog velikog interesa, Agencija za zaštitu osobnih podataka u okviru ARC2 projekta organizirala je još jednu besplatnu radionicu s vježbama: „Organizacijske i tehničke mjere u GDPR-u – upravljanje pristupom i zaštita podataka, interni akti, ugovorni odnosi, ispunjavanje prava ispitanika – na primjerima i vježbama“, u ponedjeljak 11. prosinca 2023. u Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa (ZŠEM).

Ravnatelj Zdravko Vukić izrazio je zadovoljstvo što postoji interes za održavanjem ovakvih radionica: „Naše iskustvo je pokazalo kako je u najvećem broju incidenata ljudski faktor jedna od najslabijih karika, što dovodi do zaključka da je i dalje nedovoljna educiranost zaposlenika o potencijalnim mogućnostima ugroze osobnih podataka s kojima rade i načina na koji ih mogu najbolje štititi. Veliki interes za ove radionice dokaz je kako su sudionici svjesni toga, ali i da žele unaprijediti svoje znanje i poslovanje.“

Predavačica dr. sc. Natalija Parlov Una, vodeći tutor i senior certifikacijski auditor sustava upravljanja informacijskom sigurnošću, tijekom radionice na studiji slučaja obradila je primjerene organizacijske i tehničke mjere i usklađenosti s Općom uredbom o zaštiti podataka u kontekstu upravljanja prikupljanjem, pohranom, pristupom i brisanjem podataka, formiranja internih akata, obveza i mogućnosti smanjivanja rizika od kazni prilikom sklapanja ugovornih odnosa s izvršiteljima obrada i načina ispunjavanja prava ispitanika.

Više informacija o ARC2 projektu i edukativne materijale možete pronaći ovdje.

 

A

Povezano

Agencija pokreće nadzorno postupanje nad HZZO

Agencija pokreće nadzorno postupanje nad HZZO

Agencija za zaštitu osobnih podataka temeljem napisa iz medija pokrenut će žurno nadzorno postupanje nad Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje zbog mogućeg kibernetičkog napada. Ovim putem upozoravamo građane da e-poruke koje zaprime od "Hrvatskog zavoda za...

X
Skip to content