HR | EN

logo
header pozadina-min

Održana prva u nizu edukacija službenika za zaštitu osobnih podataka u javnom sektoru

Danas, 21. prosinca 2020. predstavnice Agencije za zaštitu osobnih podataka održale su prvu u nizu besplatnih online edukacija koje će Agencija provoditi u suradnji sa Hrvatskom zajednicom županija, a čime nastavljamo sa savjetodavnim aktivnostima u svrhu  promicanja važnosti zaštite osobnih podataka.

Nakon uvodnog govora, sudionicima se obratio i ravnatelj Agencije, g. Zdravko Vukić, koji je istaknuo kako upravo službenici imaju bitnu ulogu i brojne zadaće vezane uz primjenu Opće uredbe o zaštitu podataka te je prepoznata potreba za provođenjem ciljanih edukacija koja uključuje specijalizirana znanja i vještine iz prava i prakse zaštite osobnih podataka.

Misija ovih edukacija je ojačati ulogu službenika za zaštitu podataka te dati konačne odgovore i rješenja o tome kako da na adekvatan način usklade poslovanje svojih organizacija s Općom uredbom o zaštiti podataka.

Ciljana skupina ovog ciklusa edukacija su službenici za zaštitu podataka u jedinicama lokalne i regionalne samouprave te tijelima javne vlasti.

Ovim putem informiramo sve zainteresirane da će se edukacije nastaviti održavati na mjesečnoj bazi i u 2021. godini te Vas pozivamo da pratite službene stranice Agencije i Hrvatske zajednice županija kako biste pravovremeno prijavili.

Raspored edukacija bit će objavljen na web stranici Agencije početkom siječnja.

Također, pozivamo sve službenike za zaštitu podatka da ispune anketu dostupnu na https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/DPOsurvey2020.

Zahvaljujemo svim službenicima za zaštitu podataka na sudjelovanju u anketi i njihovim nastojanjima u podizanju razine svijesti o zaštiti osobnih podataka!

Sretan i blagoslovljen Božić te uspješnu i zdravu 2021. želim Vam AZOP!

A

Povezano

X
Skip to content