Obilježavanje Europskog dana zaštite osobnih podataka – edukacije za djecu

Povodom obilježavanja Europskog dana zaštite osobnih podataka 28.1.2020., u prostorijama Agencije za zaštitu osobnih podataka, održana su edukativna predavanja za djecu osnovnoškolskog uzrasta, a koja su bila usmjerena na zaštitu osobnih podataka djece u svijetu modernih tehnologija.

Poseban naglasak je stavljen na društvene mreže kao najistaknutiji izvor rizika za djecu i mlade te su tijekom predavanja, a u svrhu nužno potrebnog osvještavanja djece o važnosti čuvanja svojih osobnih podataka i privatnosti, prikazana i dva kratka edukativna filma. Edukativni filmovi prikazuju rizične situacije s kojima se djeca i mladi svakodnevno susreću u Internet svijetu (posebno koristeći društvene mreže), a ujedno su i važni element u poticanju daljnjeg kritičkog promišljanja djece kada su u pitanju njihovi osobni podaci.

Kao podsjetnik i poticaj na primjenu svega naučenog, nakon predavanja, djeci su podijeljene i brošure Privatnost djece i mladih u svijetu modernih tehnologija (interneta i društvenih mreža), a koje sadrže najbitnije elemente preventivnog ponašanja djece i mladih u online svijetu.

A

Povezano

Godišnja edukacija službenika za zaštitu podataka

Godišnja edukacija službenika za zaštitu podataka

Ravnatelj Agencije za zaštitu osobnih podataka Zdravko Vukić sudjelovao je na Godišnjoj edukaciji za službenike za zaštitu podataka pod nazivom #DPOconference2022, koju je u Rijeci, 2. prosinca 2022. organizirala udruga Hrvatski centar za zaštitu osobnih podataka...

X
Skip to content