HR | EN

logo
header pozadina-min

Održan informativni dan za građane

Dana 2. veljače 2019. godine u City Centru West Zagreb održan je informativni dan za građane i to kroz Info točku AZOP-a organiziranu povodom obilježavanja Europskog dana zaštite osobnih podataka.

Agencija je u vremenu od 09.00 do 19.00 sati uz prisutnost svojih stručnjaka iz područja zaštite osobnih podataka, omogućila građanima dobivanje više informacija o zaštiti njihovih osobnih podataka.
Građani su bili zainteresirani za sve promotivne i edukativne materijale Agencije.Također, zanimalo ih je kako riješiti konkretne probleme vezano za obradu i zaštitu njihovih osobnih podataka s kojima se oni svakodnevno suočavaju.

Primjerice, raspitivali su se o zaštiti osobnih podataka njihove djece (objava fotografija na internetu i društvenim mrežama), zatim obradi osobnih podataka u svrhe marketinga, odnosno vezano uz slanje neželjenih e-poruka, video nadzoru na radnom mjestu i od strane predstavnika suvlasnika stambenih zgrada, sklapanje lažnih pretplatničkih ugovora i dr.

Osim toga, na navedenoj lokaciji zaposlenicima  Agencije za zaštitu osobnih podataka pridružili su se i novinari kako bi prenijeli aktualne informacije i savjete zaposlenika AZOP-a, a vezano uz temu zaštite osobnih podataka djece na internetu i društvenim mrežama, na što je AZOP i ove godine usmjerio posebnu pažnju. Naime, djeca su sukladno važećoj  regulativi o zaštiti osobnih podataka danas prepoznata kao najranjivija kategorija osoba koja zaslužuje posebnu zaštitu i tretman u pogledu njihove privatnosti i zaštiti osobnih podataka.

A

Povezano

X
Skip to content